Distinguished Flying Cross

pictures Graham Berry - Wakefield

F.O. Joseph Berry ontving in februari 1944 het Distinguished Flying Cross.Op dat moment had hij in het Middellandse Zeegebied twee Junkers JU-88 en een Messerschmidt 210 neergeschoten. Op 4 augustus 1944, na 43 V-1's te hebben neergehaald, ontving hij de eerste balk bij het DFC.
In januari 1946, bijna anderhalf jaar na zijn crash in Groningen, ontving hij posthuum de tweede balk. Zijn ouders, vrouw en zuster namen de onderscheidingen in ontvangst op Buckingham Palace.
 
Joe's ouders, zijn vrouw Joyce en zuster Ivy voor Buckingham Palace
 
Distinguished Flying-Cross
 

Award no. 760/3

Distinguished Flying-Cross
Flying Officer Joseph BERRY, RAFVR, 255 squadron
Deze officier is een buitengewoon capabele piloot die drie vijandelijke vliegtuigen heeft neergeschoten tijdens een lange en eentonige missie. Tijdens operaties in Salerno in september 1943, schoot hij een Junkers 88 brandend neer en de nacht daarop werd een Messerschmidt-210 vernietigd aan de Italiaanse kust. Zijn derde overwinning geschiedde boven Napels in oktober 1943 toen hij nog een Junkers 88 neerschoot. Flying Officer Berry werd twee keer gedwongen zijn vliegtuig te verlaten en trad op met koelbloedigheid en lef tijdens zware vijandelijke actie.

Balk bij het Distinguished Flying-Cross
Flight-Lieutenant Joseph BERRY, DFC (118435) RAFVR
Flight-Lieutenant Berry is een bijzonder vaardig en doortastende piloot. Hij heeft een groot aantal vluchten op zijn naam waarbij zijn plichtsbetrachting en toewijding uitzonderlijk zijn. Deze officier heeft in een korte periode talloze vliegende bommen vernietigd.

Tweede Balk bij het Distinguished Flying-Cross
In leven Squadronleader Joseph BERRY, DFC (118435) RAFVR, 501 squadron met terugwerking tot 2 oktober 1944 (sindsdien gesneuveld)
Sinds de uitreiking van de award van het DFC, heeft deze officier gevlogen op operationele vluchten en heeft daarbij nogeens 41 vliegende bommen vernietigd, waarbij zijn totaal op 58 bommen komt die 's nachts vernietigd zijn. Tijdens verscheidene momenten is zijn vliegtuig beschadigd door de bomexplosie. Als commandant van het squadron heeft squadronleader Berry getuigd van uitmuntende durf en toewijding tijdens zijn plicht en onder zijn inspirerend leiderschap heeft het squadron veel successen kunnen boeken.

Joe Berry's onderscheidingen.
picture Hawker Tempest Page by Christer Landsberg